Am tot vrut sa ii fac lui Vincent mar cu biscuiti asa cum imi amintesc ca imi facea mami mie cand eram mica. Dar cum nu am vrut sa folosesc biscuiti din comert, am tot cautat si testat biscuiti facuti in casa care sa se potriveasca in amestecul cu marul. Acum am gasit reteta ideala si sunt mandra ca e reteta mea, biscuitii pentru bebe sunt fara adaos de zahar sau sare, ies gustosi si se farama frumos.
Am folosit:
-55g faina organica de grau,
-25g faina de cocos,
-55g unt (l-am pus 30 secunde la microunde ca era prea rece, unt cu minim 82%grasime),
-80g branza de casa.
Am amestecat bine toate ingredientele, am facut 4 biscuiti ptr bebe, iar in restul compozitiei am pus jumatate plic de zahar vanilat si un praf de sare. Am format biscuiti pe care i-am bagat la cuptor la 200 de grade pana s-au rumenit bine, iar dupa ce i-am scos din cuptor i-am pudrat cu zahar vanilat (doar pe cei care nu erau pentru bebe i-am pudrat). Au iesit 4 biscuiti ptr bebe si 9 biscuiti ptr noi (din nefericire eu am avut parte doar de 2 biscuiti ca pe restul i-a mancat sotul asa calzi cum erau). Se pot dubla sau tripla cantitatile, data viitoare fac mai multi. Si se poate pune si faina de migdale sau alta faina, eu o sa testez cu faina de migdale maine ca tot merg in vizita la sora mea, deci e un prilej bun de prajiturit.
Spor la biscuitit!!!
--------------------------------------------------------------------
I wanted to cook for Vincent something that my mom used to cook for me when i was a little girl, apple biscuits. But since i did not want to use biscuits from the store, i kept searching and testing for some homemade biscuits that are suitable for my apple biscuit recipe. Now i have found the ideal recipe and i am proud that this one is my recipe (these baby biscuits have no sugar or salt, they are tasty and crumbly).
I used :
-55g organic wheat flour
-25g coconut flour
-55g butter (82% fat, i microwaved it for about 30 seconds)
-80g homemade cheese
I mixed very well all the ingredients, i moulded 4 biscuits for Vincent, and in the rest of the dough i added half a spoon of vanilla sugar and a hint of salt. I moulded biscuits from the dough that i had left and i put them in the oven at 200degrees until they became golden brown. After i took them out of the oven i sprinkled some powder sugar on them (except for the 4 biscuits that were Vincent's). I had eventually 4 biscuits for Vincent and 9 biscuits for us (unfortunatelly i only ate 2 of them because my husband ate the rest as soon as i finished taking my photos). You can double or triple the quantities , next time i will definitely bake more. Also you can use almond flour or any other type of flour, i will test the almond flour tomorrow since i am gonna visit my sister and it's a good opportunity for me to bake more biscuits!
Enjoy baking!
joi, 20 septembrie 2018
duminică, 16 septembrie 2018
Mini tarte delicioase pentru bebelusi
Mini tarte
Dupa cum poate stiti din postari anterioare, bebe Vincent mananca blenduit, pasat cu furculita, dar si bucati de mancare inca de la inceputul diversificarii, astfel ca nu face nazuri la mancare indiferent de textura ei. Azi am vrut sa ii gatesc ceva mai special, asa ca i-am facut niste mini tarte care l-au incantat foarte mult.
Am pus in blender un ou, o felie ardei, 2 copacei mici de brocoli, un copacel de conopida, o jumatate felie cartof dulce, o lingura mare de branza facuta in casa, o jumatate lingura fulgi de quinoa, condiment italian si cateva picaturi ulei de masline. Legumele au fost pregatite inainte la abur. Am turnat compozitia in forme ptr briose, dar doar 25-30% din fiecare forma si am dat la cuptor la 180 de grade pana s-au facut aurii deasupra. Au iesit 5 bucati, foarte moi si pufoase, una am testat-o eu inainte de a-i da lui bebe Vincent, iar pe celelalte 4 le-a mancat el.
PS. Daca doreste cineva, poate face si varianta pentru adulti a mini tartelor, cu orice combinatie de legume, cascaval si bineinteles, sare. Spor la gatit! Cand vine vorba de gatitul pentru bebe Vincent, ador sa ii fac mancarici gustoase si sanatoase specifice varstei lui.
miercuri, 5 septembrie 2018
Budinca de quinoa cu banana si scortisoara
Quinoa-un
nou aliment minune. Auzisem despre quinoa de foarte mult timp, insa nu am incercat-o
niciodata. Acum sunt deschisa la tot felul de noi alimente sanatoase pentru
bebe Vincent, asa ca am inceput sa citesc si despre renumita quinoa. Nu mi-a
trebuit mult si am si adaugat-o pe lista de cumparaturi. De ce? Pentru ca nu
contine gluten, este foarte bogata in proteine,
magneziu, fibre, fier si bineinteles, este si foarte usor de gatit. Asa ca am
introdus-o lui Vincent intr-o reteta foarte usoara si gustoasa, si de ce sa
mint, o reteta pe care si eu am iubit-o.
Am folosit 5-6 linguri fulgi de quinoa, lapte de capra in jur de o cana jumatate-doua cani, 3 banane mici si scortisoara. Am pus laptele la foc si cand a dat in clocot am luat de pe foc, am adaugat fulgii de quinoa si am mai pus pe foc cam un minut, apoi am oprit focul, am acoperit oala si am lasat in jur de 10 minute ca fulgii de quinoa sa se hidrateze si sa absoarba tot laptele. Intre timp am pasat bananele cu furculita, le-am adaugat scortisoara, apoi le-am pus peste quinoa si...cam atat, simplu nu? A iesit o budinca pufoasa pe care Vincent a adorat-o si a mancat-o cu o super placere.
marți, 4 septembrie 2018
Budinca de amaranth cu afine
Am stat cu
google in fata ultimele 2 zile citind despre cereale, pseudo cereale si alte
minunatii si am dat si peste un aliment minune, numit AMARANTH.
Amaranth-ul
este un aliment similar cerealelor, insa cu mult peste valorile nutritive ale
celorlalte cereale. In primul rand nu contine gluten si este bogat in
antioxidanti, fibre, fier si calciu, iar in al doilea rand este usor de gatit, el
fiind fiert ca orice alta cereala cum ar fi orezul sau malaiul.
Am decis asadar
sa il introduc in alimentatia lui bebe Vincent facandu-i budinca de amaranth cu
afine.
Am folosit 4 lingurite de amaranth pe care le-am lasat la hidratat intr-un
castronel cu apa peste noapte, iar a doua zi dimineata l-am fiert intr-o cana cu
lapte de capra vreo 20-25 minute pana a absorbit tot laptele (la final arata ca
icrele de peste). Afinele le-am blenduit si le-am adaugat in budinca de
amaranth. Rezultatul? O budinca de amaranth cu afine foarte sanatoasa care pe
bebe l-a incantat.
(Am ales laptele de capra pentru ca este mai usor digerabil decat laptele de vaca, mai bogat in calciu, ajuta sistemul imunitar si previne anemia si demineralizarea osoasa.)
luni, 27 august 2018
Am inceput diversificarea
Bineinteles, am primit o gramada de intrebari despre cand o sa scriu cum am facut si cum a decurs totul. Am inceput la 5 luni si 3 saptamani, dar, un mare dar, am inceput pentru ca Vincent:
•coordona super bine miscarea mana-gura,
•isi sustinea capul foarte bine
•isi sustinea capul foarte bine
•statea la momentul ala in fundulet nesustinut in jur de un minut lejer.
Daca bebelusii vostri nu fac toate cele 3 lucruri, mai amanati diversificarea cu 1-2 saptamani sau chiar mai mult, au toata viata inainte sa manance solide.
Daca bebelusii vostri nu fac toate cele 3 lucruri, mai amanati diversificarea cu 1-2 saptamani sau chiar mai mult, au toata viata inainte sa manance solide.
Pentru ca nu avem istoric cu alergii in familie, nu am tinut cont de regula de 3 zile, insa am tinut cont de ordinea in care i-am dat alimente, anume am inceput cu legumele si i-am dat in asa fel incat sa nu ii incarc stomacelul cu legume constipatoare si prea bogate in fibre 2 zile la rand.
O masa la noi dureaza maxim 10 minute, il las sa mestece bine si ii dau in gurita doar cand deschide singur gurita. Ce imi place este ca e un mancacios, e super bucuros cand incep sa ii dau sa manance, e entuziasmat si casca gura la lingurita mereu. Ce am observat este ca nu ii place in scaunul de mancat, dupa 2-3 minute e agitat. Daca il iau in poala si ii dau sa manance, ar manca si un elefant. Insist cu mancatul in scaun insa.
Ma declar super multumita de cum decurge totul pana acum. Ce am uitat sa precizez, inainte sa ii dau mancarica il alaptez mereu, cam cu 30 minute inainte, iar dupa mancarica ii dau cana cu apa, bea singur vreo 2-3 guri, apoi il alaptez la 15-30 minute iar, sau chiar imediat, depinde si cat mananca. Si notez cand face treaba mare, ziua si ora ca sa vad daca il constipa vreun aliment. Pana acum nu s-a constipat absolut deloc, desi am introdus destul de multe alimente. Tot ce am cumparat pana acum a fost organic.
Dupa 2 saptamani de cand am inceput am fost la moasa iar si mi-a zis sa incep sa ii dau orice, doar sa am grija la alimentele alergenice si bineinteles fara sare, zahar sau miere. Asa ca i-am facut ziua aia supa de pui cu legume, apoi am inceput sa introduc cate un fruct dimineata ca mic dejun. In functie de ce ii gatesc, pregatesc mancarica la abur, fiarta, la cuptor sau cruda.
Nu ii pun mancarica in blender, ci i-o pasez cu furculita. De ce? Ptr ca fiind pasta fina la blender, bebelusii nu invata sa manevreze mancarea in gura, ci inghit direct. Facuta cu furculita, textura este diferita. In cazul in care i-am gatit vreo leguma cu textura ațoasă, da, am pus leguma/legumele in sita de faina si am frecat cu lingura pana a trecut doar pasta in partea cealalta si ațele au ramas in sita, sau le-am pus in blenderul in care fac milk shake-uri.
O sa revin cu update-uri si o sa pun si schema noastra de diversificare, poate va inspira. Cum la fiecare 2 saptamani mergem la cantarit, mereu cand mergem intreb moasele si HV-ul despre ce nelamuriri am. Le-am aratat schema de diversificare pentru ca am si varianta in engleza si au zis ca e foarte bine, pentru mine raspunsul lor este cel mai important. Va doresc o zi frumoasa si spor la gatit pentru pici. Daca aveti intrebari, raspund cu cea mai mare placere!
O masa la noi dureaza maxim 10 minute, il las sa mestece bine si ii dau in gurita doar cand deschide singur gurita. Ce imi place este ca e un mancacios, e super bucuros cand incep sa ii dau sa manance, e entuziasmat si casca gura la lingurita mereu. Ce am observat este ca nu ii place in scaunul de mancat, dupa 2-3 minute e agitat. Daca il iau in poala si ii dau sa manance, ar manca si un elefant. Insist cu mancatul in scaun insa.
Ma declar super multumita de cum decurge totul pana acum. Ce am uitat sa precizez, inainte sa ii dau mancarica il alaptez mereu, cam cu 30 minute inainte, iar dupa mancarica ii dau cana cu apa, bea singur vreo 2-3 guri, apoi il alaptez la 15-30 minute iar, sau chiar imediat, depinde si cat mananca. Si notez cand face treaba mare, ziua si ora ca sa vad daca il constipa vreun aliment. Pana acum nu s-a constipat absolut deloc, desi am introdus destul de multe alimente. Tot ce am cumparat pana acum a fost organic.
Dupa 2 saptamani de cand am inceput am fost la moasa iar si mi-a zis sa incep sa ii dau orice, doar sa am grija la alimentele alergenice si bineinteles fara sare, zahar sau miere. Asa ca i-am facut ziua aia supa de pui cu legume, apoi am inceput sa introduc cate un fruct dimineata ca mic dejun. In functie de ce ii gatesc, pregatesc mancarica la abur, fiarta, la cuptor sau cruda.
Nu ii pun mancarica in blender, ci i-o pasez cu furculita. De ce? Ptr ca fiind pasta fina la blender, bebelusii nu invata sa manevreze mancarea in gura, ci inghit direct. Facuta cu furculita, textura este diferita. In cazul in care i-am gatit vreo leguma cu textura ațoasă, da, am pus leguma/legumele in sita de faina si am frecat cu lingura pana a trecut doar pasta in partea cealalta si ațele au ramas in sita, sau le-am pus in blenderul in care fac milk shake-uri.
O sa revin cu update-uri si o sa pun si schema noastra de diversificare, poate va inspira. Cum la fiecare 2 saptamani mergem la cantarit, mereu cand mergem intreb moasele si HV-ul despre ce nelamuriri am. Le-am aratat schema de diversificare pentru ca am si varianta in engleza si au zis ca e foarte bine, pentru mine raspunsul lor este cel mai important. Va doresc o zi frumoasa si spor la gatit pentru pici. Daca aveti intrebari, raspund cu cea mai mare placere!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)