Voiam de mult sa fac papanasi, dar mi-era teama de esec si sincera sa fiu, credeam ca sunt mai greu de facut si mai migalosi.
Va prezint aici reteta cea mai simpla de papanasi super pufosi si deliciosi.
Ingrediente:
•250g branza dulce de casa (am facut cu o seara inainte si am lasat peste noapte la scurs)
•8 linguri self raising flour (faina cu agent de crestere, daca puneti faina simpla, adaugati si un praf de copt)
•1 varf cutit praf de amoniac stins cu zeama de lamaie (ptr afanarea si fragezirea aluatului)
coaja de lamaie
•2-4 linguri zahar pudra vanilat (in functie de cat de dulci ii vreti)
•extract de vanilie (eu folosesc un extract organic din pastaie de vanilie)
•extract de vanilie (eu folosesc un extract organic din pastaie de vanilie)
•1 ou mare
•1 praf de sare
•dulceata
•smantana romaneasca sau iaurt grecesc
Am amestecat cu o lingura de lemn branza, oul, extractul de vanilie, praful de sare, amoniacul stins cu zeama de lamaie, zaharul pudra si coaja de lamaie, apoi am incorporat toata faina. Cand nu am mai putut sa amestec cu lingura, am inceput sa plamadesc aluatul pana a fost totul incorporat bine. L-am lasat in bol in jur de 20-30 minute, dupa care l-am intins cu facaletul pe o suprafata pudrata cu faina pana la o grosime de 0,7mm aproximativ, apoi am facut cercurile cu o cana destul de larga si mijlocul cu un capac (se umfla singuri si se rotunjesc frumos cand ii prajiti, nu va faceti griji, nu raman plati). Am unit cate 2 bucati de mijloc, am format cercuri in podul palmelor pe care le-am aplatizat putin. Am pus cercurile cu gauri si cele mici in ulei incins si am prajit si pe o parte si pe alta. Rezultatul? 9 bucati de papanasi pufosi si deliciosi pe care am pus iaurt grecesc si gem de casa...
Este o reteta foarte simpla care nu are cum sa nu iasa. Nu credeam ca o sa iasa asa buni, asa ca o sa atasez doar 2 poze cu produsul finit, asta pana fac data viitoare (cat de curand).
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu